NovicaEGO – ovira: Koncertna okrogla miza v Ljubljani

11 maja, 2023by madrigalisti

EGO – ovira: Koncertna okrogla miza v Ljubljani Ljubljanski madrigalisti vabijo na koncertno okroglo mizo z naslovom Ego – ovira, ki bo potekala v Antonovem domu ob 18.00 uri. Na dogodku se bomo skupaj posvetili pomembnosti vlaganja energije, časa in dobre volje v skupnost ter spodbujali dvig kolektivne zavesti. Naši gostje bodo slovenski filozof dr....

EGO – ovira: Koncertna okrogla miza v Ljubljani

Ljubljanski madrigalisti vabijo na koncertno okroglo mizo z naslovom Ego – ovira, ki bo potekala v Antonovem domu ob 18.00 uri. Na dogodku se bomo skupaj posvetili pomembnosti vlaganja energije, časa in dobre volje v skupnost ter spodbujali dvig kolektivne zavesti. Naši gostje bodo slovenski filozof dr. Borut Ošlaj, izkušeni psiholog dr. Aleksander Zadel in eden najbolj poslušanih slovenskih podcasterjev, Klemen Selaković. Moderirano razpravo bo vodila Maša Žilevski.

Poleg zanimivega pogovora bo na dogodku tudi plesno društvo Ursus dancers, ki bo s svojimi gibanji pripomoglo k vzdušju prireditve. Skupino sestavljajo tri mlade in talentirane plesalke: Katja Kučina, Nika Zidar in Kaja Marion Ribnikar, ki že vrsto let ustvarjajo v društvu Studio za Svobodni ples. Njihov ustvarjalni entuziazem in vztrajnost sta jih pripeljala iz ljubiteljstva v plesni profesionalizem, in zdaj so del nove generacije plesalk, ustvarjalk in koreografinj.

Ob tej priložnosti bomo tudi zbirali prostovoljne prispevke, ki bodo namenjeni v dobrodelne namene in bodo tako prispevali k splošnemu dobremu.

Ta dogodek je v duhu čuječnosti, raziskovanja in samosprejemanja. V sodobni družbi, ki je prežeta z egoizmom, mnogi vidijo poslanstvo človeštva v bolj povezovalni luči, vidijo preko kapitalizma in samih sebe. Srečujemo se z vedno več posamezniki, ki odlagajo breme materializma in postajajo občutljivejši na stik s soljudmi. Zato želimo na tem dogodku spodbuditi premislek o pomenu udejstvovanja v skupinskih, prostovoljno baziranih aktivnostih ter raziskati, kako le-te vplivajo na dvig kolektivne zavesti.

Vabljeni, da se nam pridružite na tem nepozabnem dogodku.

Spletna prijavnica na voljo na povezavi.

 

KONCERTNI LIST

Dogodek je v duhu čuječnosti, raziskovanja in samosprejemanja. V sodobni družbi, ki je prežeta z egoizmom, mnogi vidijo poslanstvo človeštva v bolj povezovalni luči, vidijo preko kapitalizma in samih sebe. Srečujemo se z vedno več posamezniki, ki odlagajo breme materializma in postajajo občutljivejši na stik s soljudmi. Zato želimo na tem dogodku spodbuditi premislek o pomenu udejstvovanja v skupinskih, prostovoljno baziranih aktivnostih ter raziskati, kako le-te vplivajo na dvig kolektivne zavesti.

PROGRAM
PREDSTAVITEV NASTOPAJOČIH
Ljubljanski madrigalisti

Začetki Mešanega komornega zbora Ljubljanski Madrigalisti segajo v leto 1991, ko jih je vodil umetniški vodja Matjaž Šček. V desetih letih sodelovanja so se uspešno predstavili mednarodnemu občinstvu. Mesto zborovodje je nato prevzel Walter Lo Nigro, za njim Andreja Martinjak, Mateja Kališnik in Primož Malavašič. Tudi pod vodstvom ostalih dirigentov je zbor uspešno sodeloval na tekmovanjih v Mariboru, v Spittalu in drugod. Njihov pevski repertoar obsega pesmi iz različnih zvrsti in obdobji zborovske glasbe. Posneli so osem zgoščenk, leta 2014 pa svoj prvi videospot. Od leta 2018 jih vodi Klara Maljuga in pod njenim vodstvom so se lani uspešno predstavili na mednarodnem tekmovanju Slovakia Cantat v Bratislavi in domov prinesli dve zlati plaketi.

Klara Maljuga aktualna zmagovalka državnega tekmovanja mladih zborovskih dirigentov Zvok mojih rok v Mariboru. Leta 2019 je s posebno pohvalo zaključila študij zborovskega dirigiranja na Akademiji za glasbo v Ljubljani pod mentorstvom Sebastjana Vrhovnika. MeKZ Ljubljanski madrigalisti vodi že peto leto in prav zanje je oblikovala spored »Blagor družinam«, ki je bil na regijskih Sozvočenjih 2020 nagrajen za najbolje oblikovan spored osrednje-slovenske regije. Na mednarodnih odrih je z Madrigalisti že pobrala dve zlati plaketi in sicer lani na tekmovanju Slovakia Cantat v Bratislavi. Vedoželjno se, kolikor čas dopušča, vključuje v aktivnosti državnega in mednarodnega zborovskega dogajanja.

 

Gosti okrogle mize

dr. Borut Ošljaj je redni profesor za filozofijo na Univerzi v Ljubljani. Področje njegovega raziskovanja obsega etiko, bioetiko, etiko narave, filozofsko antropologijo, filozofijo kulture in filozofijo religije.

dr. Aleksander Zadel je klinični psiholog, direktor Inštituta za osebni razvoj C. A. R in ugledni predavatelj, ki zna poslušalce povabiti k razlismleku o sebi. Je tudi avotr knjige Dva obraza enega sveta ter knjige Tretji obraz.

Klemen Selakovič je vodja enega nabolj poslušanih podcastov v Sloveniji –AIDEA Podkast. Skozi pogovore raziskuje in promovira nekonvencionalne ideje o zavesti, drogah, tehnologiji in prihodnosti človeštva.

Maša Žilevski je dejavna na področju psihologije dela v podjetju Competo ter ob delu zaključuje proces pridobivanja naziva realitetnega psihoterapevta. Rada se pogovarja z ljudmi, tako v vlogi psihologa, moderatorja ali pa samo sočloveka.

 

Ursus dancers

Skupino sestavljajo tri mlade in talentirane plesalke: Katja Kučina, Nika Zidar in Kaja Marion Ribnikar, ki že vrsto let ustvarjajo v Studiu za svobodni ples. Njihov ustvarjalni entuziazem in vztrajnost sta jih pripeljala iz ljubiteljstva v plesni profesionalizem, in zdaj so del nove generacije plesalk, ustvarjalk in koreografinj.

https://madrigalisti.si/wp-content/uploads/2022/01/logo_meni_retina.png

Društvo mešani komorni zbor Ljubljanski madrigalisti
Krekov trg 2
1000 Ljubljana

info@madrigalisti.si
Predsednica: Maja Zupanc (040 257 922)
IBAN SI56 6100 0001 2650 796 (DH)
Matična št.: 1204254, Davčna št.: 90723031

© 2022 Ljubljanski Madrigalisti. All Rights Reserved. Fotografije © Janez Kotar