NovicaEGO – ovira: Koncert v Vipavi

19 maja, 2023by madrigalisti
PRAVA EGO (Naslovnica za Facebook)

EGO – ovira: Koncert v Vipavi Mešani komorni zbor Ljubljanski madrigalisti, skupaj z dirigentko Klaro Maljuga, vabimo na čerti dogodek v ciklu koncertov EGO – OVIRA : Koncertna kritika egoizmu in skrb za zdravo skupnost, ki bo potekal 7. 6. 2023 ob 19.00 v kulturnem domu Vipava, Glavni trg 15 v Vipavi. Koncert je zasnovan...

EGO – ovira: Koncert v Vipavi

Mešani komorni zbor Ljubljanski madrigalisti, skupaj z dirigentko Klaro Maljuga, vabimo na čerti dogodek v ciklu koncertov EGO – OVIRA : Koncertna kritika egoizmu in skrb za zdravo skupnost, ki bo potekal 7. 6. 2023 ob 19.00 v kulturnem domu Vipava, Glavni trg 15 v Vipavi.

Koncert je zasnovan kot raziskovalni projekt, ki občinstvo povabi k premišljevanju pomena vlaganja energije, časa, svoje dobre volje v skupnost in v dvig njene kolektivne zavesti. V duhu čuječnosti, raziskovanja in samosprejemanja dobimo vedno širšo podobo smisla našega obstoja. Maslowo hierarhijo potrebo poznamo skoraj vsi – ne zavedamo pa se, da jo je ameriški psiholog Abraham Maslow izdal že pri rosnih 35ih letih in da je v preostalih letih življenja raziskoval in ugotavljal, da najvišja stopnja naših potreb ni SAMOrealiazacija (ego/jaz). V opombah njegovega dnevnika in poznejših pismih kolegom lahko beremo o višji stopnji, ki nagovarja posameznikovo transcendentalno izkušnjo in umik ega v služenje višje kolektivne zavesti.

S sporedom torej izpostavljamo ključno poslanstvo zborovskega občestva: “Kjer jaz nisem jaz, kjer ti nisi ti, sva cela v celoti, ki skupaj zveni.” (A. Kvartič).

Ne samo, da bomo peli v domačih krajih naše dirigentke, Klare Maljuga, zelo veseli smo, da bodo tokrat gostje na našem koncertu tudi domačini – komorni zbor Ipavska, pod taktirko zborovodkinje Damjane Vončina. Komorni zbor Ipavska od leta 1998 združuje pevce iz različnih koncev Vipavske doline. Bogat repertoar skladb iz različnih stilnih obdobij najraje dopolnjujejo z novitetami primorskih skladateljev in redko izvajanimi skladbami. Z njimi se nadvse uspešno predstavljajo na pevskih tekmovanjih doma in v tujini, izdali pa so tudi tri zgoščenke iz različnih obdobij svojega glasbenega poustvarjanja.

Vstop na koncert je prost. Ob tej priložnosti pa bomo zbirali prostovoljne prispevke, ki bodo namenjeni v dobrodelne namene in bodo tako prispevali k splošnemu dobremu.

Toplo vabljeni.

https://madrigalisti.si/wp-content/uploads/2022/01/logo_meni_retina.png

Društvo mešani komorni zbor Ljubljanski madrigalisti
Krekov trg 2
1000 Ljubljana

info@madrigalisti.si
Predsednica: Maja Zupanc (040 257 922)
IBAN SI56 6100 0001 2650 796 (DH)
Matična št.: 1204254, Davčna št.: 90723031

© 2022 Ljubljanski Madrigalisti. All Rights Reserved. Fotografije © Janez Kotar