NovicaRazpis za mesto zborovodje

29 junija, 2024by madrigalisti
aguustus_15-min

RAZPIS Mešani komorni pevski zbor Ljubljanski madrigalisti razpisuje mesto zborovodje, z začetkom sezone 2024 / 2025. K sodelovanju vabimo kandidate, ki imajo zadostno znanje in izkušnje pri kakovostnem delu z mešanim zborovskim sestavom, s posebnim poudarkom na odličnem poznavanju temeljnih zborovskih veščin. Svoje prijave s CV-jem pošljete na naslov info@madrigalisti.si do 9.7.2024. O nadaljnjem postopku...

RAZPIS

Mešani komorni pevski zbor Ljubljanski madrigalisti razpisuje mesto zborovodje, z začetkom sezone 2024 / 2025. K sodelovanju vabimo kandidate, ki imajo zadostno znanje in izkušnje pri kakovostnem delu z mešanim zborovskim sestavom, s posebnim poudarkom na odličnem poznavanju temeljnih zborovskih veščin. Svoje prijave s CV-jem pošljete na naslov info@madrigalisti.si do 9.7.2024. O nadaljnjem postopku izbora oz. uvrstitvi v naslednji krog boste obveščeni po izteku tega roka. V primeru vprašanj smo vam na voljo.

OBRAZLOŽITEV

Zbor je v sezoni 2023/24 zakjučil šestletno sodelovanje z zborovodkinjo in si želi s prihajajočo spremembo predvsem obrniti nov list v smeri kakovostnega zborovskega dela ter se v tem smislu pozicionirati med naše odlične zborovske zasedbe. Izzivi preteklih izkušenj nas usmerjajo, da se posvetimo predvsem intenzivnemu delu na temeljnih zborovskih veščinah v smislu oblikovanja zborovskega zvoka, uglaševanja akordov, ritmične natančnosti, ravnovesju med glasovi, smiselnemu podajanju motivov, muziciranju, itd. Pevsko sposobna in željna zasedba si želi dvigniti raven svojega umetniškega dela, zato od kandidatov pričakuje visoko kompetentnost na eni strani ter motiviranost na drugi. V naše skupno delo pa smo pevci pripravljeni vložiti veliko svojega truda tako na glasbeni kot tudi organizacijski ravni.

Gre za ponovljeni razpis. Prvi je bil objavljen sredi maja, ob poskusu, da po nenadnem razhodu zborovodjo najdemo še pred zadnjim projektom v sezoni. Temu ustrezno je bil tudi rok za prijavo zelo kratek. Istočasno pa so se pojavile različne informacije, ki z dejanskim stanjem niso imele veliko skupnega in so zelo verjetno tudi vplivale na voljo prijaviteljev. V tem smislu pozivamo vse zainteresirane na odprto komunikacijo o kateremkoli relevantnem vprašanju. Vse nesporazume oz. različna razumevanja je vedno najlažje rešiti v odprtem in spoštljivem dialogu – in slednje, smo kot zbor, že v izdatni meri dokazali.

https://madrigalisti.si/wp-content/uploads/2022/01/logo_meni_retina.png

Društvo mešani komorni zbor Ljubljanski madrigalisti
Krekov trg 2
1000 Ljubljana

info@madrigalisti.si
Predsednica: Maja Zupanc (040 257 922)
IBAN SI56 6100 0001 2650 796 (DH)
Matična št.: 1204254, Davčna št.: 90723031

© 2022 Ljubljanski Madrigalisti. All Rights Reserved. Fotografije © Janez Kotar