NovicaPrejeli dve zlati diplomi na Slovakia Cantat

23 aprila, 2022by madrigalisti
Bratislava 9
Bratislava 8
Bratislava 7
Bratislava 6
Bratislava 5
Bratislava 4
Bratislava 3
Bratislava 2
Bratislava 1
Bratislava 10

Prejeli dve zlati diplomi na Slovakia Cantat Ponosni smo na dve zlati diplomi, ki smo si jih prislužili na tekmovanju Slovakia Cantat v Bratislavi. V kategoriji odraslih mešanih zborov acapella smo si prislužili 93 točk, v kategoriji ljudskih pesmi acapella pa 95. Madrigalisti smo se po dolgem času predstavili na tujih koncertnih odrih in dokazali,...

Prejeli dve zlati diplomi na Slovakia Cantat

Ponosni smo na dve zlati diplomi, ki smo si jih prislužili na tekmovanju Slovakia Cantat v Bratislavi. V kategoriji odraslih mešanih zborov acapella smo si prislužili 93 točk, v kategoriji ljudskih pesmi acapella pa 95.

Madrigalisti smo se po dolgem času predstavili na tujih koncertnih odrih in dokazali, da smo še jedno v dobri pripravljenosti. V kategoriji za mešane zbore acapella smo začeli s pesemijo Musica Noster Amor, Jacobusa Handla – Gallusa, nadaljevali z Acclamatiom, In Paradisum ter Ubi Caritas in zaključili z skladbo posvečeno madrigalistom; Madrigal za pevce, Katarine Pustinek Rakar.

Še preden smo se lahko dobro oddahnili smo zapeli v kategoriji ljudskih pesmi in komisiji ter publiki predstavili prekmursko ljudsko Vora bije, srbsko Tekla voda, istrsko Plovi mi, moj brode in dve slovenski Petelenček je zapel ter Dajte, dajte.

Madrigalisti smo dosežek z navdušenjem sprejeli in kasneje tudi proslavili. Našim gostiteljem se zahvaljujemo za čudovito izkušnjo in gostoljubje!

Posnetek koncerta si lahko ogledate na Slovakia Cantat FB profilu.

Foto: Janez Kotar
https://madrigalisti.si/wp-content/uploads/2022/01/logo_meni_retina.png

Društvo mešani komorni zbor Ljubljanski madrigalisti
Krekov trg 2
1000 Ljubljana

info@madrigalisti.si
Predsednica: Maja Zupanc (040 257 922)
IBAN SI56 6100 0001 2650 796 (DH)
Matična št.: 1204254, Davčna št.: 90723031

© 2022 Ljubljanski Madrigalisti. All Rights Reserved. Fotografije © Janez Kotar