NovicaMadrigalisti praznujemo 30. let!

21 marca, 2022by madrigalisti
Untitled-3

Koncert ob 30. obletnici Ljubljanskih madrigalistov “Petje ustvarja nesmrtno legendo”   Dirigentka: Klara Maljuga Pianist: Lovro Frelih Lani je Mešani komorni zbor Ljubljanskih Madrigalistov praznoval 30 let delovanja. Jubileja zaradi ukrepov povezanih s covidom nismo mogli obeležiti na način, kot se za zbor spodobi: s koncertom. Ker pa takšna obletnica komorne zasedbe, ki je s...

Koncert ob 30. obletnici Ljubljanskih madrigalistov

“Petje ustvarja nesmrtno legendo”

 

Dirigentka: Klara Maljuga

Pianist: Lovro Frelih

Lani je Mešani komorni zbor Ljubljanskih Madrigalistov praznoval 30 let delovanja. Jubileja zaradi ukrepov povezanih s covidom nismo mogli obeležiti na način, kot se za zbor spodobi: s koncertom. Ker pa takšna obletnica komorne zasedbe, ki je s »petjem ustvarila nesmrtno legendo«, kot pravi slogan koncerta, ne more mimo nas, smo se odločili, da jo preložimo na letos.

Zato Vas – dragi ljubitelji zborovske glasbe, nekdanji sopevci, dirigenti, prijatelji – vabimo na 30. obletnico v petek, 25. marca 2022, ob 19. uri v dvorani Konservatorija za glasbo in balet Ljubljana na Vegovi ulici 7 v Ljubljani.

Legende se ustvarjajo in jih ustvarjamo ljudje – in tokratni koncert bo legendo spisal sam; skupaj z nekdanjimi dirigenti, ki bodo sodelovali na koncertu, z nekdanjimi člani zbora med publiko, pa seveda tudi z vami, drago občinstvo. Prepričani smo, da se bo petje razlegalo ne le z odra, temveč tudi med publiko. Pevcem, ki svoje življenje in prosti čas že vrsto let posvečajo petju in Ljubljanskim Madrigalistom, bodo podeljene tudi Gallusove značke.

In ker Ljubljanski Madrigalisti radi izvajamo madrigale, kot pove že naše ime, bomo na koncertu ob 30. obletnici krstno izvedli noviteto Madrigal za pevce, katerega glasbo je posebej za to priložnost napisala Kristina Pustinek Rakar, besedilo pa Ambrož Kvartič, sicer član zbora. Skupaj z vami bo »petje preplavilo, prepredlo, pregnetlo tokove življenj, ki se združijo vanj« kot pravi del besedila omenjenega madrigala.

Ob častnem jubileju smo izdali tudi digitalni zbornik, v katerem smo zbrali najpomembnejše dogodke, mejnike in spomine nekdanjih digirentov. V zborniku boste našli stare koncertne liste, fotografije in posnetke koncertov. Do zbornika lahko dostopate preko LINKa ali preko spletne strani Ljubljanskih madrigalistov. V novo desetletje delovanja vstopamo s prenovljeno spletno stranjo, na kateri boste našli še več podatkov o nas in naših dosežkih ter druge aktualne informacije. 

https://madrigalisti.si/wp-content/uploads/2022/01/logo_meni_retina.png

Društvo mešani komorni zbor Ljubljanski madrigalisti
Krekov trg 2
1000 Ljubljana

info@madrigalisti.si
Predsednica: Maja Zupanc (040 257 922)
IBAN SI56 6100 0001 2650 796 (DH)
Matična št.: 1204254, Davčna št.: 90723031

© 2022 Ljubljanski Madrigalisti. All Rights Reserved. Fotografije © Janez Kotar